Huset er opført som folkeskole, hvor indretningen, udover klasselokaler, tillige tjente som bolig for læreren. Lærerboligen var indrettet på førstesalen, samt i vinkelbygningen.
Huset er gennem tiderne ændret flere gange, med forskellige funktioner.
Efter opførelsen af den noget større skole nedenfor bakken, er huset i en periode anvendt som bibliotek og lærerbolig på 1. salen, mens vinkelbygningen lå urørt hen.
I 1999 blev huset renoveret og indrettet til brug for ældreklubberne, lejligheden i vinkelbygningen blev inddraget, og 1. salen blev blændet af.
I dag er det efterlønsmodtagere og pensionister som bruger huset, og udøver mange forskellige aktiviteter og socialt samvær.
Lokalerne er indrettet så gangbesværede og kørestolsbrugere kan deltage.
Indenfor husets rammer er der etableret hold med hver sit interesseområde.
Det er kendetegnende for Lejrevej at det primært er frivillige der underviser/vejleder, men der kan være grupper som understøttes af en ansat og frivillige.
Tilbudene fremgår af aktivitetsprogrammet, som udkommer i juni/juli måned. Programmerne bliver uddelt til alle pensionister i lokalområdet, ca 1.550 stk. Efterlønsmodtagere må selv afhente i centrene, biblioteket eller i Borgerservice.
Lederen af aktivitscentrene er ansat af kommunen og er beslutningstager omkring den daglige drift.
Centerrådet for Lejre Øst består af borgere fra lokalområdet og her tages der beslutninger om hvilke aktiviteter og arrangementer der foregår i huset.
Overordnede fælles retningslinier og aktiviteter på tværs tages op i koordinationsudvalget.